de PAH is druk bezig met het vernieuwen van de website. Hierdoor werken de links niet en kunt u alleen de homepagina bekijken met bepaalde lorem ipsum teksten. Onze excuses.
Mocht u vragen hebben kunt u contact opnemen met telefoonnummer 06 2003 93 93 Thea Verbeek of stuur een mail naar ofni.[antispam].@aangeborenhartafwijking.nl

 

De PAH is vóór en dóór kinderen, jongeren en volwassenen met een
aangeboren hartafwijking én hun ouders en zorgprofessionals

Eurocat

Eurocat gaat deelnemen aan 5-jarige Europese studie

 

Eurocat, een onderzoeksgroep binnen het UMC Groningen, gaat de komende vijf jaar deelnemen aan een grote Europese studie, EUROlinkCAT. Hiervoor worden  aanvullende gegevens uit andere databases verzameld, bijvoorbeeld bij het CBS, voor meer onderzoek naar aangeboren aandoeningen.

 

Het doel van deze belangrijke nieuwe studie is om in kaart te brengen hoe het in Europa gaat met kinderen met een aangeboren aandoening in de eerste tien jaar van hun leven. Hiervoor worden de gegevens vanuit Eurocat gekoppeld aan gegevens over ziekte en gezondheid, geneesmiddelgebruik en overleving. Deze gegevens worden anoniem verwerkt.

 

Het belang van de uitbreiding van het onderzoek is groot. Jaarlijks worden in Europa meer dan 130.000 kinderen geboren met een aangeboren aandoening. In Nederland gaat het om 1 op de 33 baby’s. Aangeboren aandoeningen zijn een belangrijke oorzaak van kindersterfte, gezondheidsproblemen en beperkingen op lange termijn. De invloed van aangeboren aandoeningen op de gezondheid van het kind verschilt in Europa. Het is daarom van belang te achterhalen waardoor die verschillen kunnen ontstaan.

 

Eurocat gaat –ook in dit nieuwe onderzoek- zorgvuldig om met de privacy van haar deelnemers. De onderzoeksresultaten zullen alleen anonieme data laten zien, niet te herleiden naar personen. Daarom gaat Eurocat er vanuit dat deelnemers geen bezwaar hebben met de beoogde uitbreiding door koppeling met andere databases en deelname aan de EUROlinkCAT studie.

 

Is uw kind geboren in Groningen, Friesland of Drenthe, heeft u gegevens van u of uw kind geregistreerd bij Eurocat en heeft u vragen over deze nieuwe Europese studie? Dan kunt u contact opnemen met Eurocat via tacorue.[antispam].@umcg.nl of via telefoonnummer 050-3617115. Ook wanneer u bezwaar heeft tegen het gebruik van de gegevens van uw kind voor deze Europese studie kunt u hierover contact met ons opnemen. Wilt u meer weten over het EUROlinkCAT project, dan kunt u extra informatie vinden op http://www.eurocat.umcg.nl   of de website van het project zelf: http://www.eurolinkcat.eu 


 

© 2018 PAH | Disclaimer | Privacyverklaring